perjantai 30. joulukuuta 2011

joulukuun kuulumiset

Heippa kaikille!
Joulu tuli ja meni nopeaan.
Joulun viettäminen sujui rauhallisesti ja leppoisasti. Joulupukki oli jälleen niin kiireinen, että jätti vain kiireesti lahjat ja jatkoi matkaa. Mutta jospa sitten ensi vuonna ehtisi käydä peremmällä, kun Inkkukin jo hieman isompi.

Tapaninpäivän aamuna meillä oli hurja myrsky täällä. Puut heilui ja huojui ja tuuli puhalsi. No, sitten menikin sähköt. Meillä oli sovittuna kyläilyä sille päivälle, kuin tilauksesta.. ;)
Vaan kun lähdimme autolla pihasta, niin jouduimme samantien keksimään uuden reitin kolmesti, koska tiet olivat aivan poikki kaatuneiden puiden takia. Näky oli karmiva ja lohduton... Naapurusto oli kärsinyt latojen, talojen ja teiden päälle kaatuneista puista.
Kyläilimme iltaan asti ja soittelimme välillä naapureihin, että vieläkö meidän koti pystyssä.
Niinpä palasimme kotiin.. Pujottelimme teillä väistellen kaatuneita puita ja sähköjohtoja. Sähköpylväitäkin oli poikki ja osassa näistä oli tietenkin muuntajat..
Koti oli pimeä ja mieli matala.. Millä ihmeellä laitan lapsille iltapalaa.. No, lapset vakuuttelivat etteivät olleet nälkäisiä kun olivat kylillä syöneet herkkuja. Inkulle tarjosin hedelmäsosetta ja maitoa.
Sauna lämpimäksi ja saunomaan, mitä muutakaan voisimme puuhata.. Taskulamppujen kanssa saunottiin, kunnes huomasimme, että vesi meinaa loppua.. Voi kurjuus.. :(
Pikaisesti keittiön hanasta laskin viimeisetkin pisarat vesikannuun talteen.
Sähkölaitos lupaili sähköjä takaisin 24.00, joten sovimme mieheni kanssa, että nukkumaan ja mietitään huomenna jos sähköä ja vettä ei ole, niin mitä tehdään.
Nukuimme todella huonosti.. Yöllä neljältä alkoivat vesi putket pulputa.. (vesilaitos sai sähköä) Mutta aamulla ei puhettakaan sähköistä, vaan uusia vahinkoja oli tullut.
Lähdin lasten kanssa evakkoon vanhempieni luokse ja mieheni lähti auttamaan moottorisahan kanssa naapurustoa.
Siellä meni äidin luona 1yö ja kotona mieheni yritti pitää taloa ja lemmikkejä lämpiminä saunan avulla.
Seuraavana päivänä päätin lähteä käymään kotona hakemassa vaihtovaatteita jne... Ajoin pihaan ja pimeä talo oli vastassa.. Koirat haukkui ja riensinkin halimaan ja paijaamaan koira kultiani.. ja arvatkaas mitä.. siinä samassa kun halin koiruuksia niin syttyi jouluvalot. voi sitä ilon itkun määrää..:)
Pikainen imurointi kotona ja tiskikone päälle.. lapset kotia... Kyllä oli mukavaa olla perheen kesken lämpimässä ja valoisassa kodissa.
Ruokaa meni paljon roskiin, olihan sitä ostettu juuri pitkien pyhien yli riittäväksi.. Mutta kenties vakuutus korvaa..

Näin täällä..
Nyt pitäisi suunnata ajatukset uuteenvuoteen ja uusiin kujeisiin.. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti